Hozzávalók:
6 kg paradicsompaprika ( PRITAMIN PIROS PARADICSOM PAPRIKA )lemérni aztán szeletelni
1/2 kg cukor
1/2 liter 10 % ecet
.-20 dkg só
1 kávéskanál natrium benzoat
egy kisebb marék fekete bors
babérlevél
mustármag
*
Elkészítés:
-megmossuk
-kicsumázzuk
-vastagabban szeleteljük
-egy nagyobb edénybe tesszük
NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel
-összekeverjük az ecetet + só + cukor + natrium benzoat + babérlevél,+ bors + mustármag
-ráöntjük a paprikára jól megkavarjuk
-hüvös helyen másnapig tartjuk.Többször megkavarjuk
-másnap üvegekbe rakjuk
-kb 4-5-.. 720 ml -es üvegre elég a mennyiség
-tormát hélyezünk az üvegekbe
-ráöntjük a levet
-lezárjuk és mehet a polcra az éléskamrába