Hozzávalók:
1 kígyóuborka
2 paradicsom
1 fej hagyma
só
cukor
ecet
1 mk. pirospaprika
*
Elkészítés:
Kígyóuborkából szeretek salátát csinálni, mert biztos, hogy nem keserű.
Az uborkát megpucolom(van aki rajta hagyja a héját, én jobban szeretem megpuhulva), legyalulom egy tálba.
A hagymát ketté vágom és nagyon vékonyra szeletelem, az uborkához teszem.
Együtt besózom őket, így hagyom állni fél órán át.
A saláta levéhez elkeverek cukrot ecettel, ízlés szerint, majd felengedem vízzel, addig keverem, amíg a cukor el nem olvad.
Ezután belekeverek 1 mokkáskanál pirospaprikát.
Az uborkát kinyomom a levétől, és a salátalébe teszem, villával jól összekeverem.
A paradicsomokat felszeletelem és azt is beleteszem a salátalébe.
Jó, ha pár órahosszát érik és hűl a hűtőben.
Ezt a salátát főleg pörköltekhez szeretjük, de bármilyen húsos ételhez jó.