Hozzávalók:
1 fej (kb. 2 kg.). édes fejes káposzta
1,20 kg. sertéslapocka
25 dkg. rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
1 tk. őrölt bors
1 ek. só
1l. paradicsom ivólé
1 ü. sűrített paradicsom
*
Elkészítés:
A káposztát kicsumázzuk, majd forró sós vízben megabáljuk, (megfonnyasztjuk) majd fokozatosan leszedjük a leveleket, a kordákat levágjuk. ( a középen lévő vastag eres rész)A megmaradt káposztát apróra vágjuk, ez megy az aljára és a tetejére.
A húst ledaráljuk a megtisztított hagymákkal, a sót, borsot, pirospaprikát és a megmosott rizst hozzáadjuk és az egészet összedolgozzuk, majd a leszedett káposztalevelekbe beletöltjük a húst, feltekerjük és egy lábasba tesszük, aminek az aljára először az összeaprított káposzta felét tesszük, majd a tetejére a maradékot.
A paradicsomokat ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje.
Feltesszük főni, teszünk bele egy csipet sót, kevés édesítőt.
Közben kóstoljuk meg és, ha szükséges ízesítsük szánk íze szerint.
Én rántást nem teszek rá.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept