Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta, 1 kisebb fej foghagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors,fűszer paprika, delikát, ( ízlés szerint) 1 dl napraforgó olaj, 30 dkg rizs 1,20 kg darált hús ( lapocka ) 7dl paradicsomlé1
*
Elkészítés:
Elkészítése A darált húst összekeverjük az átmosott rizzsel.
Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és a paprikával, delikáttal.
Hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, és foghagymát beleöntjük az olajjat, és az egészet jól összekeverjük.
A friss káposztát forró vízben megpároljuk, így le tudjuk fejteni a leveleket egyenként.
Ha nagyok a levelek kettőbe vágjuk őket, és megtöltjük a fent elkészített masszával.
Egy edénybe tesszük a megtöltött káposztákat, ráöntünk vizet ép, hogy csak ellepje a káposztát ha már félig meg van főve hozzá öntünk 700 ml paradicsomlevet, ezzel készre főzzük.
Lassú tűznél megfőzzük, míg megpuhul a rizs é s étkezési keményítővel besűrítjük, Tejföllel és friss házi kenyérrel tálalható.
Nálunk nem kérik a tejfölt.
Aki jobban szereti rántásal is süritheti.