Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg margarin
15 dkg cukor
fél cs. szalakáli kevés langyos tejben felfuttatva
1 tojás
10 ek paradicsomlé
60-70 dkg liszt
csipet só
Krém:
1 vanília ízű pudingpor
4 dl tej
4-5 ek cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
3-4 ek baracklekvár
*
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatott szalakálit, a tojást, a paradicsomot, a sót és végül a lisztet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Külön-külön megsütjük aranysárgára.
Krém: a pudingport az előírás szerint felfőzzük 1 vaníliás cukorral. Hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot a Ramaval kikeverjük és összekeverjük a pudinggal.
Az alsó lapot megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a 2. lapot, a 2. lapot barackízzel, a 3. lapot vajas krémmel kenjük meg és ráhelyezzük a 4. lapot.
Tetejére tehetünk krémet, de porcukorral meghintve is nagyon finom.
Készíthetjük csak krémmel lekvár nélkül is.
Mutatós, finom, laktató sütemény.


