Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
1 kg csirkemell csíkokra vágva
1 vöröshagyma kockára vágva
1 ek zuzott fokhagyma
1 ek piros paprika
1/2 tk kurkuma
1 ek só
1/2 tk őrölt fekete bors
100 grm paradicsom suritmeny
400grm apróra vágott paradicsom konzerv
240ml forró víz
3 ek étolaj
*
Elkészítés:
Főzzük készre a tésztát a leírás alapján, szűrjük le és tegyük félre.
Az apróra vágott hagymát adjuk a felforrositott olajhoz és dinszteljük meg.A csíkokra vágott csirkemellet adjuk a hagymahoz és pirítsuk tovább néha megkeverve nehogy meg égjen. Addig sütjük így míg a husunk majdnem teljesen megpuhul.Ízesítjük. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd keverjük össze alaposan. Ekkor hozzá adom a paradicsom suritmenyt és az apróra vágott paradicsom konzervet és keverjük össze és forraljuk fel. Pár percig az ízeket engedjük összevont (2-3 perc elég), majd öntsük hozzá a lecsepegtetett tésztát és óvatosan forgassuk át. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyem/bazsalikom levél vagy akár parmezán a tetejére. Szerintem minden díszítés nélkül is tökéletes és finom. Jó étvágyat kívánok!