Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta(1-1,5kg)
80dkg sertéstarja
fél literes paszírozott paradicsom(én most dobozosat használtam,de ha van házilag főzött abból mehet egy kicsit több is)
2 kisebb fej vöröshagyma
1csapott ek őrölt paprika
étolaj
2-3ek liszt
só
2db babérlevél
őrölt bors
őrölt kömény
*
Elkészítés:
A káposztát kicsit szélesebbre gyaluljuk,vagy vágjuk.Vékony csíkokra daraboljuk az egyik vöröshagymát,összekeverjük a káposztával,enyhén megsózzuk,és az egészet lefórrázzuk,annyi vízzel amennyi ellepi.Félretesszük.
A húst kicsit nagyobbra kockázzuk,mint a pörköltnél,feltesszük főni,annyi vízben,amennyi levest szeretnénk.Amikor felforr leszedjük a habját,és sózzuk,fűszerezzük a babérral,borssal,köménnyel,tovább főzzük.
A káposztáról leszűrjük a vizet,és a már puha húshoz adjuk,közben elkészítjük a rántást.A lisztet zsemleszínűre pirítjuk az olajon,közben hozzáadjuk a másik vöröshagymát nagyon apróra vágva.Belerakjuk az őröltpaprikát,kevés hideg vízzel felengedjük,és a paradicsom felét is belekeverjük.A megfőtt káposztához öntjük,és hozzáadjuk a paradicsom másik felét is,ha kell még sózzuk,fűszerezzük,jól kiforraljuk.
A káposztát nem szoktam túl puhára főzni kb 15 perc elég neki,és mehet bele a rántás.