Hozzávalók:
1 répa reszelve
1 darabka zeller lereszelve,
2 gerezd fokhagyma
Kevés vörösbor
Só
Bors
Oreganó
Bazsalikom
Kevés édesítő
Paradicsomlé
Parmezán sajt
Bazsalikomlevél
30 dkg spagetti
*
Elkészítés:
a kolbászt, paprikát és az újhagymát kevés olívaolajon hirtelen roppanósra pirítjuk.
Egy mélyebb serpenyőben a reszelt zöldségeket kevés olajon megdinsztelünk, megszórjuk a fűszerekkel, kevés vörös bort adunk hozzá, felöntjük a paradicsomlével, és kb.
40 percig, sűrűn megkeverve készre főzzük, majd belekeverjük a kolbászos ragut.
Kifőzzük a spagettit, összekeverjük a szósszal, meghintjük a reszelt parmezánnal, és bazsalikomlevéllel tálaljuk.