Hozzávalók:
1 fej fehér fejes káposzta
fél liter paradicsomlé(vagy egy kis üveg sűrített paradicsom)
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
olaj
só
cukor
darált köménymag
2-3 szem krumpli
1 csomag füstölt virsli
*
Elkészítés:
A káposztát megtisztítom a külső leveleitől, kivágom a torzsáját, és csíkokra metélem. Felteszem főni a krumplit pici apró kockákra kell vágni annyi sós vízben, ami éppen ellepi.
Hozzáteszem egészben az előzőleg megtisztított hagymát. Mikor a káposzta már puhára főtt, egy serpenyőben a forró olajon megpirítom a lisztet, ráöntöm a paradicsomlevet, és csomómentesen elkeverem és kiforralom.
A rántást a már megfőtt káposztához öntöm és sóval, cukorral, köménymaggal, ízesítem. Még egyszer átforralom és már kész is vagyok. Olajban megsütött virslivel tálalom. Jó étvágyat!