Hozzávalók:
1 kg fejes édes káposzta fele,
fél evk só
4 evk cukor
.1,5 dl étolaj
2 evk liszt
.1 doboz 142 ml sűrített paradicsom
*
Elkészítés:
2,5 L ,ES LÁBASBAN TESSZÜK FEL A FEL SZELETELT ÉDES KÁPOSZTÁT,ÉS SÓT TESZÜNK HOZZÁ,ÉS ANNYI VIZET RAKUNK RÁ,HOGY A VÍZ EL LEPJE,ÉS FORRÁSTÓL SZÁMÍTVA,KB 40 PERCIG PUHÁRA FŐZZÜK,ÉS HOZZÁ ADJUK A CUKROTT.Közben az étolajban két kanál liszttel rántást készítünk,és a puhára főtt káposztára tesszük, és el keverjük,ezután hozzá adjuk a sűrített paradicsomot és addig főzzzük még főzelék zálogot kapunk,és kész,lehet köretnek,sült hús,rip,rop,és fasirt.


