Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
30 dkg rizs
egy kis üveg 360 grammos sűrített paradicsom
fél kilónyi húsból pörkölt ( itt pld. a maradék pörkölt is felhasználható, amelyet már senki nem akar megenni a családban )
1 nagy pohár tejföl
2-3 dl tej
2 kisebb fakanál liszt
só, bors, kevés tárkony ízlés szerint
egy evőkanál cukor
*
Elkészítés:
A káposztát felaprítom, kb. 2 l vízben kevés sóval felteszem főni.
Amikor majdnem megfőtt, ráteszem a paradicsomot, megmosott rizst, borsot, 10 percig főzöm.
A lisztet a tejföllel simára kavarom, hozzáadom a tejet.
A pörköltet is belerakom és ha felforr, ráöntöm a habarást és még forralom pár percet, szárított tárkonnyal meghintem és készen is van.
Én teszek bele még egy evőkanál cukrot is, mert nem szeretem ha savanyú.
Azért írom hogy hozzáadom a pörköltet, mert én mindig egyszerre többet főzök meg, bezacskózom és fagyasztom, ha kell csak kiolvasztom.


