Hozzávalók:
1 kicsi fej sima káposzta
1 fej vöröshagyma
kis zsír, vagy olaj
őrölt paprika
só, bors,
őrölt kömény,
1 babérlevél
lehet egy kis majoránnát is tenni bele
paradicsomlé
ízlés szerint lehet bele tenni kis kolbászt, vagy füstöltet.
*
Elkészítés:
1 kicsi fej sima káposztát apróra metéltem.
Egy kis vöröshagymát sült zsíron megdinszteltem a piacon vett rántotta alappal együtt, (ezek sonka szalámi, császár, kolozsvári, stb.
végei kockázva) megszórtam egy kis őrölt piros paprikával, majd felengedtem kevés vízzel.
Sóztam, tettem bele kis majoránnát, őrölt fehér borsot, őrölt köményt, 1 babérlevelet.
Mikor majdnem megfőtt, öntöttem bele kb.
3-4 dl saját befőzésű paradicsomot, ezzel főztem még tovább, majd készítettem sült zsírral kis fokhagymás rántást, tettem bele egy kevés őrölt pirospaprikát, és berántottam.
Végén egy nagyon kevés cukrot szórtam bele, a paradicsom savassága miatt.