Hozzávalók:
1 kg káposzta
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl paradicsomszósz (papírdobozos)
kevés só
kevés őrölt bors
1 csipet köménymag
1 kanát pirospaprika
1 kanál étolaj
1 kanál liszt
ízlés szerint cukor, és almaecet,
kevés bazsalikom.
*
Elkészítés:
A káposztát vékonyra szeljük, vagy legyaluljuk.
( én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb a káposzta ) A hagymát is felszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk, vagy átnyomjuk.
A káposztát sós, köményes vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A hagymát, fokhagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve, elkeverjük benne a paprikát, majd vízzel, csomómentesre keverjük.
A káposztához hozzáöntjük a paradicsompürét, és berántjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és ha úgy kívánja ízlésünk, cukorral, ecettel, és aprított bazsalikom levéllel ízesítjük, és újraforraljuk.
Vigyázz, mert ha a bazsalikom sokat fő, elfőnek az illóanyagai !
Feltétként húsgombócot, sült, főtt hússzeletet, fasírtot adhatunk hozzá, de önmagában is finom.
Gyerekkoromban, sokszor ettem krumplis lángossal is, és a végén azzal töröltük ki a tányért.