Hozzávalók:
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
nagy doboz paradicsompüré (400 g)
só, cukor, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
A húsgombóc hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd formás kis gombócokat készítünk.
Egy nagyobb lábasban kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást késtítünk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrot adunk hozzá. Belerakjuk a gombócokat, és felengedjük annyi vízzel még, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk. Kevergetni nem szoktam, csak rázogatom a lábast.
FFedő alatt