Hozzávalók:
350 g sűrített paradicsom
2 db fehér csont
2 db TV paprika
1,5 liter víz
3-4 ek liszt
4 gerezd fokhagyma
só, bors, ételízesítő
1 db erőleveskocka
3 ek olaj
2 ek házi törött paprika
1,5 csésze rizs
1 nagy tojás
Köretnek: 1000 g
80 dkg sertés arált hús
*
Elkészítés:
Nagyanyáink receptje szerint.
A csontokat feltesszük lassú tűzön főni. Egy óra múlva a paprikákat magtalanítjuk, félbe vágjuk és beletesszük. 20 perc múlva a darált húst, a rizst, sót, borsot, törött paprika felét, a tojást ételízesítőt és 2 gerezd reszelt fokhagymát alaposan összedolgozunk. Kiemeljük a csontokat és a masszából gombócokat formázunk A lébe tesszük.Hozzáadjuk a leveskockát és a paradicsom pürét is. Közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd a paprikákat kiemeljük. Ha van a családban olyan, aki szereti, akkor természetesen maradhat.Ezután az olajat felhevítjük, majd a zúzott vagy reszelt fokhagyma másik felét megfuttatjuk rajta. Ezután jöhet a liszt, majd a piros paprika. 1-2 perc pirítás után hideg vizet adunk hozzá.
felmelegedett rántást 3 adagban adjuk a gombócok levéhez. Közben kóstoljuk, ha kell még, akkor fűszerezzük. Amikor szépen kiforrta magát és besűrűsödött a szósz, készen is vagyunk.
Tipp: Én most barna rizzsel készítettem. Ennek az a titka, hogy előtte egy nappal legalább 20 percet főzzük, mivel jóval lassabban fő meg. A Riceland barna gyorsrizse kiváló ehhez az ételhez. Nekem marad a curryből, azzal csináltam meg:) És magamnak jól teleraktam csípős darált paprikakrémmel;)