Hozzávalók:
A gombóchoz:
fél kg. darált sertéshús
10 dkg. elfőzött rizs
1 tojás
só
bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
kakukkfű
A mártáshoz:
5 dl. paradicsompaszta
só
kb. teáskanálnyi cukor
2-3 nagyobb bazsalikomlevél
Köretnek:
1 kg. burgonya
*
Elkészítés:
A mártáshoz valókat odatesszük főni.
Kis méretű húsgombócokat készítek, beteszem a mártásba, s hagyom, hogy ott főjenek meg.
Ha jó minőségű a paradicsompaszta, akkor a főzés végére kellőképpen be fog sűrűsödni.
Ha hígabb paradicsomot használunk, akkor egy kis rántással besűrítjük, de a gombócokat addig vegyük ki, míg összefőzzük a rántással a paradicsommártást.
A burgonyát szeletekre vágva sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor apróra vágott zöldségzöldet hintünk az ételünkre.