Hozzávalók:
40 dkg pontytej
10 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg gomba
2 főtt tojás
1 db citrom
só, cukor, ecet, bors ízlés szerint
2 ek olíva olaj
1 cs kapor
1 cs metélőhagyma
*
Elkészítés:
A pontytejet sós, ecetes vízben megfőzzük, saját levében kihűtjük, majd kockára vágjuk.
A paradicsomot leforrázzuk, héját, magját eltávolítva a húsát felkockázzuk.
A zöldpaprikát a keményre főtt tojást és a citromos sós vízben megfőtt gombát is kockára vágjuk.
Ecettel, citromlével és olíva olajjal öntetet készítünk és belekeverjük a kockára vágott anyagokat.
Hűtőszekrényben pár órát érleljük, fejessaláta levében tálaljuk, meghintjük finomra vágott kaporral, metélőhagymával és tojáskarikákkal díszítjük.