Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg sűritett paradicsom
1 kicsi mokka k só
3 evk cukor
1 dl étolaj
3 evk liszt
*
Elkészítés:
A burgonyát amikor meg tisztítottuk,egy 3 literes lábasba bel tesszük,és 1 mokka k sót a vízbe,annyi vizet öntsünk rá,hogy a burgonyát el lepje,és főzzük puhára. Aburgonya ha puha,akkor bele tesszüók a sűrített paradicsomot,amivel el keverjük,és hozzá adjuk a cukrott,és az étolajból,és a három kanél lisztből,híg rántást késítünk,és húzzuk a lángról félre a paradicsomos burgonyánkat,és lasan keverjük el benne a rántást,és vissza a lángra,és még vagy öt percig rotyogtatjuk,és kész.A mélyhűtőben ,ha van ripp,ropp,vagy fasírtott,vagy sült oldalast tehetünk mellé fogyasztani.A ripp ,ropp pár perc mulva kész.


