Hozzávalók:
4 paradicsom
bazsalikomlevél
8 gerezd fokhagyma (én magyart használok és azok picik, a nagyobbakból kevesebb kell)
1 tk balzsamecet
1 dl extraszűz olívaolaj
frissen őrölt bors
só
teljes kiőrlésű bagett vagy kenyér
*
Elkészítés:
Miután a megmosott, megszárított paradicsomok csumáját eltávolítottuk, egyformán apró darabokra vágjuk.
Tálba tesszük, hozzákeverjük a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket és sóval, borssal ízesítjük.
Egy teáskanálnyi balzsamecettel és apróra vágott snidlinggel tettem kicsit pikánsabbá.Most volt egy kis maradék kukorica,de ez nem kell bele. Lehet kockázni hozzá mozarellát,vagy más sajtot .
A kenyérszeleteket megpirítjuk,(most olíva olajon pirítottam ,máskor a pirítós sütőben,akkor külön kell meglocsolni olivával)) majd bedörzsöljük mindkét felüket fokhagymával, és igazságosan a tetejükre halmozzuk a paradicsomot.
Annyi idő alatt elkészül amennyi idő volt leírni.
