Paradicsomos bab / picadillo

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Paradicsomos bab / picadillo

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg. bacon (kockázva)
1/2 kg. száraz, tarkabab (előző este beáztatva, sós, babéros, enyhén ecetes vízben megfőzve)
1/2 kg. pulyka felsőcomb filé (apró kockákra vágva)
1/2 l. dobozos paradicsompüré.
3 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors, szárított bazsalikom, kakukkfű,
1 kanál sertészsír.

*

Elkészítés:

A húst, apró kockákra vágtam, először a rostokra merőlegesen felszelve.
Kb.
2x2cm-es darabok készültek.
3 hagymát vágtam össze, szintén nagyon apróra, valamint 5 gerezd fokhagymát nyomtam szét a kés lapjával, és felaprítottam.
Az apróra vágott bacont kicsit pirítottam, hozzáadtam a hagymát a fokhagymát.
Kevés párolás után, kicsit megsózva, a húst is hozzá tettem.
A húst addig pirítottam, amíg kifehéredett, és egy kis kéreg keletkezett rajta körös-körül.
Ezek után hozzáadtam a paradicsomszószt, és az előfőzött babot.
Kényelmesebbek, elkészíthetik dobozos konzervből is.
Mivel a bab előfőtt, csak annyi ideig kell tovább főzni, amíg a hús is elkészül.
Megkóstoltam, és fűszereztem.
Került bele még bazsalikom, kakukkfű, só, őrölt bors, és csili, saját szárított készletemből.
Mivel a család úgy szereti, több mint a mintaételben volt.
A pulykának, nincs szüksége hosszú főzésre.
Fél óra, és kész.
Blogbejegyzésemben is olvashatsz róla: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/05/paradicsomos-bab-kicsit-csilisen.
html

Paradicsomos bab / picadillo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Paradicsomos bab / picadillo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!