Hozzávalók:
60dkg darált sertéshús
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
4 ek pardicsompüré
4dl zöldségleves (leves kockát is használhatunk)
50dkg főtt tarkabab ,vagy konzerv bab
esetleg 1 paradicsom,ha szezonja van
kevés zsíradék a hagyma alá
1 csokor petrezselyem
bors ,só
*
Elkészítés:
A darált húshoz keverjük hozzá a tojást,a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet,sót ízlés szerint borsot és gyúrjuk össze.
A vöröshagymát felkockázzuk és megpirítjuk a zsíradékon.Ebbe öntjük a paradicsompürét és a zöldséglevest(vagy felönjük 4 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát) Az egészet felforraljuk,majd vizes kézzel a húsból gombócokat formázunk és a forrásban levő alaplébe tesszük.Kb.15 percig főzzük,majd beleönjük a babot és pár percig még összefőzzünk.Tehetünk bele még 1friss paradicsomot is ha van.