Hozzávalók:
· 2 üveg házi paradicsomlé
· 1/2 hagyma
· 1 kk só
· édesítő vagy cukor 2-3 kanál
· 2 szál zeller
· víz
· 4 ek. olaj
· 4 csapott ek. liszt
· 1 tk piros fűszerpaprika
Sült hús: 6 szelet
2-3 Evk Házi zsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 tk sült hús fűszer
*
Elkészítés:
A húst megmossuk ,besózzuk egy serpenyőbe fektetjük szépen elhelyezzük rákarikázzuk a fej hagymát a fokhagymát apróra vágva ,megszórjuk a fűszerrel és a házi zsírt és egy pici vízet alá téve megsütjük .20 perc alatt megsül szépen
A sűrített paradicsomlét felteszem pici vízzel főni. Sózom, és zellerrel ízesítem Teszek bele még egy fél fej vöröshagymát is. Főzöm 20 percig, hogy átvegye az ízeket. Közben elkészítem a rántást a lisztből és pirospaprikából meg az olajból. Aztán az ízesített paradicsompürét evőkanalanként a rántáshoz keverem, mindig csomómentesre kikeverve. Kóstolom. Ha kell még bele só vagy cukor pótolom. Cukrot a végén teszem bele hogy le ne égjen .Ne féljünk az édesítéstől, mert akkor lesz igazán finom, ha édeskés a mártás.
Kockára vágott főtt burgonyával és sült hússal nagyon szeretjük ezt az egyszerű mártást.