Hozzávalók:
0.7 l házi paradicsomlé
0.5 l tej
1 doboz 16% -os tejföl
2 kávés kanál cukor.
2 kanál sima liszt a vékony rántáshoz
2 kanál sima liszt a habaráshoz
1/2 dcl olaj a rántáshoz
Pici 3 színű bors /só nincs benne,mert a paradicsomlében van/
Köret:
Leveshús,pirított szalmaburgonya
*
Elkészítés:
Az olajat felhevíteni ,bele tenni a 2 kanál sima lisztet,
vékony rántást készíteni.
Ráönteni a paradicsomlevet,megborsozni,cukrot beletenni.
Felforralni!
Következik a habarás. 1/2 l tejbe beletenni a tejfölt ,lisztet,
jól elhabarni,hogy csomómentes legyen!
Ráönteni a paradicsomra és állandó keverés mellett felforralni.
A levesből kivett főtt hússal kínáljuk.Szalmaburgonyát lehet mellé adni.Az unokám így szereti…


