Hozzávalók:
Paradicsomleves.
2.ek. olaj, 1ek. liszt. 7dcl, házi paradicsomlé+3dcl. víz,1, kisfej vöröshagyma,kevés bazsalikom, 1tk. őrölt pirospaprika, fél mokkás kanál só, 1ek. rizs, 5dkg, reszelt sajt, ízlés szerint cukor, vagy édesítő.
*
Elkészítés:
A zsiradékon világos rántást készítünk a liszt hozzá adásával,a tűzről levesszük hogy ne égjen meg és hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát,egy kis fej vöröshagymát, kevés bazsalikomot, felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. három négy perc forralás után hozzá adjuk a rizst és KB: tízperc alatt készre főzzük. Tálalhatjuk simán csak rizzsel, vagy reszelt sajttal. Ez a mennyiség: KB. egy liter leves.
Jó étvágyat kívánok.