Hozzávalók:
– kb. fél evőkanál zsír
– 1 evőkanál liszt
– 1 teáskanál fűszerpaprika
– 5 dl-es dobozos paradicsomlé
– 1 kávéskanál só
– 1 evőkanál kristálycukor
– 1 liter víz
– 1 púpos evőkanál tészta
*
Elkészítés:
A zsír és a liszt keverékéből világos rántást készítünk.
Utána félre húzzuk, s rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd ráöntjük a paradicsomlét és a vizet is, s jól átkeverjük.
Vissza rakjuk a tűzhelyre, s belerakjuk a sót és a kristálycukrot is.
Nagylángon főzzük, de néha azért megkeverjük.
Ha felforrt, akkor lerakjuk takarékra, s úgy főzzük kb.
10-15 percig.
Utána belerakunk tésztát, s még főzzük kb.
8-10 percig, de azért néha megkevergetjük.
Ha letelt a 8-10 perc, akkor meg is puhult a tészta és a leves is elkészült.
Utána már tálalhatjuk is a levest.

