Hozzávalók:
4 paradicsom,
2 vöröshagyma,
1 lilahgyma,
olíva olaj, tálaláshoz hidegen sajtolt napraforgó olaj
http: //grapoilashop.hu/
bio sűritett paradicsom,
só, bors, oregánó, bazsalikum, kakukkfű, borsikafű
makaróni tészta
házi sajt,
retek csíra, vagy még jobb hozzá a vöröshagyma csíra!
*
Elkészítés:
a tésztát kifőzzük.
a hagymákat olíva olajon lepirítjuk, beletesszük a sűrített paradicsomot.
Majd a fűszereket.
Felöntjük egy kis vízzel. Kb. 10-15 percig főzzük, közben pótoljuk a vizet.
Amikor elkészült tányérra helyezünk egy adag tésztát, rá a szószt és a felkarikázott paradicsomot.
Meghintjük házi sajttal és betesszük a sütőbe kb. 5 percre, hogy a teteje ropogós legyen.
Tálaláskor rálocsolunk még egy kis hidegen sajtolt napraforgó olajat és díszítjük csírával.