Hozzávalók:
80 dkg paradicsom
1 vöröshagyma 4-5 dkg.
1 gerezd fokhagyma
1 tk. bazsalikom
1 kk. szerecsendió
2 ek olívaolaj
1 db. leveskocka,1/2l. vízben felfőzve
1 dl tejszín
só
bors
kevés édesítő,cukor
*
Elkészítés:
Először a paradicsomot készítjük el, forró vízbe tesszük pár másodpercre, kivesszük és lehúzzuk a héját.
Kettévágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
Az olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd beletesszük a paradicsomot és fedő nélkül 5 percig főzzük.
Ez idő alatt felfőzzük a leveskockát a vízben, majd hozzáöntjük a paradicsomhoz, beletesszük a fűszereket, ízlés szerint kicsit édesítjük,10 percig főzzük.
A tejszínt felverjük, majd tálaláskor ezzel díszítjük.
Kínálhatunk hozzá,vajas fokhagymás pirítóst.
Jó étvágyat hozzá!
Régi recept