Hozzávalók:
Az én adagom: 5000 g
fél kávéskanál Nátrium-benzoát
Paradicsom paszírozó
*
Elkészítés:
Az érett, egészséges paradicsomokat megmossuk bő vízben. Feldaraboljuk, majd fazékba rakjuk és egyet hagyjuk rottyanni mert így könnyebb paszírozni ,majd a paradicsom paszírozón átpaszírozzuk.. Feltesszük egy nagy fazékban főni. Addig főzzük, amíg a habját elfövi. Ez kb 15 perc .Mert már amúgy is meleg volt . A főzés vége előtt egy kevés ,fél kávéskanálnyi nátrium benzoátot teszünk bele. ( Én az 5 literes mennyiséghez fél kávéskanállal teszek.)
Egy fémtálcára tesszük a tisztára kimosott üvegeket.Én elötte sterilizáltam forró ecetes vízzel . Majd belemerjük forrón a paradicsomlevet. Légmentesen lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni!


