Hozzávalók:
Hozzávalók:
Kevert tészta. 125 g vaj, 125 g cukor, 2 db nagyobb egész tojás, ( vagy 3db kisebb tojás ) reszelt citrom héj, 170 g liszt, 1 tk sütőpor, pár marék meggy, vagy savanykás lekvár
Pikóta tészta: 4 db nagyobb tojás sárgája,vagy 5 kisebb 150 g porcukor, reszelt citrom héj, 2 ekj kakaó, 1 tk fahéj, 200 g darált dió, 1 tk sütőpor, 4 tojás fehérje
*
Elkészítés:
Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat és a citromhéjat is.
Jól kihabosítjuk.
A sütőport elvegyítjük a liszttel és összekeverjük a vajas masszával, de már nem géppel.
A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
Megszórhatjuk, friss meggyel, esetleg megkenjük savanykás lekvárral, de ez el is maradhat.
A piskótához felverjük a fehérjét egy csipet sóval, és a cukorral.
Amikor már kemény a hab akkor egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább verjük.
A dióhoz hozzákeverjük a kakaót, a sütőport és a fahéjat és a citromhéjat, majd laza mozdulatokkal óvatosan beleforgatjuk a habos masszába és ráöntjük a keverttésztára.
175 – 180 fokon kb.
45 percig sütjük.
Tűpróbát kell végezni Tepsi méret: 26 x 36 cm