Hozzávalók:
egy nagy tepsihez:
50 – 60 g. szarvasi scamorza 3 cm. hosszú, vékony csíkokra vágva,
1 csomag (500 g.) fagyasztott leveles tészta,
tetszőlegesen választott töltelék ( kolbász, virsli, császárszalonna, napon szárított paradicsom)
tojás a kenéshez,
durva szemű só,
szárított fűszerkeverék
*
Elkészítés:
A tésztát 3 mm.
vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval 5 x 5 centis négyzetekre vágjuk.
A négyzetek egyik sarkát megkenjük a lazán felvert tojással, majd a választott tölteléket, valamint egy csík sajtot mellé téve felhajtjuk.
A töltelék, csak a fantáziádra van bízva, mert nagyon változatosan lehet elkészíteni.
Tepsibe, sütőpapírra sorjázzuk úgy, hogy legyen ki távolság a papucskák közt, mert a sütés során kelnek egy kicsit még.
A papucskák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval, és fűszerkeverékkel.
Ehhez az összeállításhoz ajánlom, a pizza fűszert, ami bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring keveréke.
20 – 25 perc alatt előmelegített sütőben arany barnára sütjük.