Hozzávalók:
4 db tanyasi csirkecomb
1 kk pirospaprika
½ dl víz
pár csepp Grapolia paprika magolaj
2 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 ek zsír
só
bors
*
Elkészítés:
A tanyasi, kapirgáló csirke finomabb ízű, mint a nagyüzemi módon nevelt, ilyenből készítettem ma ebédet.
A csirkecombokat sózom, borsozom.
A pirospaprikát egy kis tálkába teszem és krémesre keverem a vízzel és a paprika magolajjal. (ha nincs, ez el is maradhat)
Egy tepsi aljára kenem a zsírt, ráfektetem a befűszerezett combokat, majd megkenem a paprikakrémmel.
A hagymákat cikkekre vágom és a combok közé rakom, ugyanígy a fokhagymát is.
Felöntöm 1,5 dl vízzel.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékletre teszem, időnként locsolgatom és pótolom az elpárolgott vizet.
Amikor puha a comb zsírjára sütöm, a bőre finom ízletes és ropogós lesz.
Petrezselymes apró krumplit készítettem hozzá köretnek, savanyúságnak pedig friss káposztasalátát.