Hozzávalók:
75 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1/2 erős paprika
só
bors
1 csapott ek. liszt
2 dl tejföl
30 dkg Soós szarvacska tészta
*
Elkészítés:
A húst szeletekre vágom, sózom, borsozom. A zsírt felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm. Kiszedem a hús, majd a zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, öntök hozzá kevés vizet. Ebbe a szaftba rakom a hússzeleteket, beleteszem a karikára vágott erős paprikát, még sózom, borsozom, majd mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a hús, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, elkeverem, felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. A szarvacska tésztát, bő, sós vízben kifőzöm és a tejfölös, paprikás szelettel tálalom.