Hozzávalók:
400 gr. pulykamell filé
600 gr. cukkíni és gomba vegyesen
1 tojássárgája
30 ml víz
4 tk. zsemlemorzsa
2 tk. reszelt sajt
1 tk. őrölt pirospaprika
30 ml tejszín
5 ml só
400 ml víz a MikroGourmet aljába
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A tojássárgáját felverjük a 30 ml vízzel egy TW Kristály Tálkában. Egy nagyobb TW Kristály Tálba összekeverjük a Konyhaművész reszelőn lereszelt sajtot, a paprikát és a sót.
A MIkroGourmet tálcájába beleöntünk 400 ml vizet. Ráhelyezzük a Gőz Bázist.
A cukkinit hámozás nélkül kb. fél cm-es szeletekre vágjuk és körbe kirakjuk vele a MikroGourmet Gőz Bázisát. A gombát megpucoljuk és félbe vágva, a Gőz Bázis közepére rakjuk. Rátesszük a Pároló Tálcát.
A hús szeleteket megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsás mixben, úgy, hogy mindenhol befedje a húsokat. A bebundázott szeleteket a Pároló Tálcára helyezzük.
Lefedjük az edényünket a tetejével és 600 Watton a mikrohullámú sütőben 25 percig pároljuk az ételt. Miután elkészült még 5 percig pihentetjük az edényben. Ezután a zöldségeket átszedjük a Mediterrán Tálba, meglocsoljuk tejszínnel és ráfektetjük a húsokat.
Mikrós Rizsfőzőbenelkészítjük hozzá a párolt rizst, melynek a készítését a következő linken olvashatjátok:http://www.receptlap.hu/recept/zsiradek_nelkuli_rantott_hus_3394
Javasolt Tupperware termékek:
TW Előkészítő Kés
TW Henteskés
Aprókák a hozzávalók kiméréséhez
TW Kristály Tálak
MikroGourmet Pároló edény
Mediterrán Tál
Konyhaművész Mérőkancsó
Konyhaművész Reszelő