Paprikás-lenmagos kréker

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Paprikás-lenmagos kréker

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csésze lenmag az áztató vizével
1 tv paprika
2 ek tökmagliszt
2 ek szotyi
1 kk Himalája só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
1 marék lucerna csíra
5 szem áztatott mandula

*

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és tapadásmentes felületre egyenletesen elkenjük egy tepsiben, vagy az aszalógépben.
Ne használjatok alufóliát, mint én, mert rátapad.
Nem tudom, honnan jött az ötlet, de elvetendő.
Berakjuk az aszalógépbe, vagy a sütő legkisebb lángjánál nyitott ajtónál 8-9 óra alatt elkészül.
A lenmag használata a modern táplálkozásban nagyon fontos szerepet kapott.
A feldolgozatlan lenmag a feldolgozott élelmiszerek sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyikévé vált.
Fogyasztásával a szervezet hozzájuthat az egyik legtisztább tápanyagforráshoz, hogy el tudja látni magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetők lesznek, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.

Paprikás-lenmagos kréker

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Paprikás-lenmagos kréker