Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 pár virsli
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
2 szelet húsos, vagy csemege szalonna
körömnyi babérlevél
fél mokkáskanál köménymag
*
Elkészítés:
A szalonnát bevagdalom, kisütöm egy teflon lábasban, kiveszem. A zsírján világosra pirítom a kockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott virslit, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, visszateszem a szalonnát is a lébe. Sózom, borsozom, aki szereti, vagy ha gyerek nem eszik belőle csípős paprikát is tehet bele. Egy körömnyi babérlevelet csípek bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá. Így együtt nagyon finom ízt ad az ételnek, de vigyázni kell, tényleg csak körömnyi babérlevél kell, mert különben eluralja az íze az egész ételt. Puha kenyérrel és idénysalátával a legfinomabb, nyáron fejes salátát, vagy tejfölös uborkasalátát, télen ecetes uborkát, almapaprikát szoktam hozzá adni.