Hozzávalók:
5 kg krumpli
1,5 kg hagyma
5 gerezd fokhagyma
0,5 kg gyulai kolbász
1 kg virsli
20 dkg füstölt szalonna
1 üveg lecsó
3 kanál zsír
2 zöldpaprika
1/2 hegyes csípős paprika
2 kisebb csili
1 üveg (200 g) házi készítésű darált paprika
1 üveg (200 g) házi aszalt paradicsom
1 lestyánlevél
2 szál kakukkfű
néhány bazsalikomlevél
kevés só
1 kávéskanál köménymag
A galuskához:
2 tojás
25 dkg liszt
kevés víz
*
Elkészítés:
A hagymát felaprítottam, a fokhagymát szétnyomtam.
A szalonnát felszeltem, és bevagdostam.
Kevés zsíron a szalonnát kisütöttem, a “kakastarélyokat” kivettem, és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároltam.
Enyhén megsóztam, majd a köménnyel együtt tovább pirítottam rövid ideig.
A lecsót, és a darált paprikát is hozzáadtam, majd belekerüolt a hasábra vágott krumpli is.
.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika, és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraltam.
Jöhetett hozzá a szeletelt kolbász, ami szintén javított a bográcsos színén, a virsli, és kicsivel később a galuska is bele lett szaggatva.
Mielőtt a galuska is hozzákerült, a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kihalásztam Így csak kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben.
Mint később kiderült, igen finom lett a kész mű.