Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
20 dkg füstölt kolbász
2 pár virsli
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
zsír
1 ek pirospaprika
1 kk fűszerkömény
1db babérlevél
só
*
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, cikkekre vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk.
A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.
A kolbászt, virslit felkarikázzuk.
Lábasban felforrósítjuk a zsírt, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt babérlevelet, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük.
Tálalás előtt hozzáadjuk a karikára vágott virslit is.
Én galuskát is főztem bele.