Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg Gyulai kolbász
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
2 szelet húsos szalonna
körömnyi babérlevél
1/2 mk. köménymag
1 ek. zsír
1 zöld erős paprika
*
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágva kisütöm egy teflon lábasban az 1 kanál zsíron, a kisült pörcöket kiveszem. A zsírján világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott füstölt kolbászt, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, visszateszem a szalonnapörcöket is a lébe. Sózom, borsozom, aki szereti, vagy ha gyerek nem eszik belőle erős paprikát is tehet bele. Egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá. Így együtt nagyon finom ízt ad az ételnek, de vigyázni kell, tényleg csak kevés babérlevél kell, mert különben intenzív íze lesz az ételben. Puha kenyérrel esszük, nyáron fejes salátát, vagy tejfölös uborkasalátát, télen ecetes uborkát, almapaprikát szoktam hozzá adni.