Hozzávalók:
Hozzávalók:
70 dkg. krumpli (tisztítva értendő)
4 pár debreceni kolbász
5 dkg. füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma (8 dkg.)
1 db. paradicsom
1/2 db. zöldpaprika
1 csapott ek. fűszerpaprika
1 tk. natúr zöldségkeverék (só és cukormentes delikát)
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
1 tk. majoránna
só
Nokedlihez:
1 db tojás
4 ek. liszt
fél dl. víz
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, edénybe tesszük, a zsírját kisütjük, hozzáadjuk a tisztított, apróra vágott vöröshagymát, tovább sütjük, a cikkere vágott krumplit is beletesszük, kicsit ezzel is tovább pirítjuk, majd beleszórjuk a fűszerpaprikával és 0,7 l. vízzel felöntjük.
A fűszereket beletesszük, a debrecenit kicsit középen bevágva hozzáadjuk és lefedve csendes tűzön megfőzzük.
Amíg fő, addig a tojást felütjük abba az edénybe, amiből majd szaggatni fogjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, vizet és összekeverjük, majd, ha megfőtt a krumpli és a kolbász, kiszedjük, a visszamaradt lébe beleszaggatjuk a nokedlit, egyszer felfőzzük, majd visszatesszük a kiszedett krumplit, kolbászt.
Összekeverjük,még egyet forr és kész.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept