Hozzávalók:
20 dkg füstölt, húsos szalonna
3 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
2 szál szárazkolbász
2 paradicsom
2 tv paprika
pirpospaprika
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott hagymát, azt is világosra pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott kolbászt, pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a pirospaprikát, beleforgatjuk a kockára darabolt krumplit, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, visszatesszük a tűzre. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, és időnként rázogatva a bográcsot sűrűre főzzük. Mielőtt kész lenne, beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet.