Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg finomliszt
25 g élesztő
2-3 dl tej
kb. 3 evőkanál cukor
pici só
5 dkg vaj olvasztva
Töltelék:
4 evőkanál fűszerpaprika
6 evőkanál porcukor
6 dkg olvasztott vaj
pici tej
*
Elkészítés:
Ez egy különleges kalács, gyermekkorom emléke.
Édesapám Kalocsa mellől származott, arrafelé készítik.
Amitől különleges, hogy a t ölteléke kalocsai fűszerpaprika, és édes, nem sós.
Apai nagymamám gyakran csinálta ezt a kalácsot a maguk termelte fűszerpaprikából.
A paprika, amivel töltöttem idei, friss, házi, Apukám falujából.
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam és kb.
1 órát kelesztettem.
Mikor megkelt kinyújtottam, megkentem a paprikás krémmel, feltekertem, megkentem tojással.
200 fokon sütöttem (alsó-felső sütés)