Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 közepes fej vöröshagyma
1 paradicsom, 1 paprika, télen pár kanál natúr lecsó
2 ek. sertésszír, vagy 4 ek. olaj
2 ek. pirospaprika, lehetőleg csemege
só
bors
*
Elkészítés:
A zsírt felteszem egy lábasba, jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, tartalékra veszem a lángot, rászórtam a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkecombokat, jól átforgatom. Ezután öntök alá kevés vizet(nem kell ellepnie a húst), és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát, sózom, borsozom. Erős paprikát szoktam még tenni bele, ahol gyerek is eszik belőle, ott a tányéron tegyük csak hozzá. Mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt addig párolom, amíg a húsba könnyen belemegy a villa, alatta pedig finom sűrű, élénkpiros szaft lesz. Nokedlit szaggatok hozzá és a tányéron tesz rá mindenki tejfölt, ízlése szerint.


