Hozzávalók:
30 dkg (kb. 3 fél-fél cső) piros, sárga, zöld színű kaliforniai paprika vegyesen
3 ek olívaolaj
5 ek liszt (Gluténmentesen: Miklós’ Universal mix vagy rizsliszt)
3 db tojás
1 ek finomra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ mk őrölt fekete bors
1 tk só
5 ek napraforgóolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
4 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
½ mk őrölt fekete bors
1 ek apróra vágott zellerlevél vagy bazsalikom
*
Elkészítés:
A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd kihűtjük.
Amikor kihűlt, összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, őrölt borssal.
Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, kicsit ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A paradicsomszószhoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük a visszamaradó olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
A paradicsomok héját néhány helyen egy hegyes késsel felhasítjuk, egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a héjat lehúzzuk.
A paradicsomokat kisebb kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zellerlevelet, és addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik a leve (kb.
20 perc).
Tálaláskor a paprikalepények tetejére halmozzuk a paradicsomszószt.