Hozzávalók:
30 dkg vegyes paprika
3 ek. olaj + a sütéshez
3 ek. liszt
1 tojás
1 ek. vágott zellerzöld
só, őrölt fehér bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, és sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. Leveseskanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük.
Kivesszük, forrón tálaljuk.
Nekem ebből a mennyiségből 5 db lepény lett.
Vegetáriánusoknak önálló fogás is lehet.