Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
2 ek. olaj
1 paprika
1 paradicsom
1/3 tubus paprikakrém(lehet csípős is, aki szereti)
pár csepp Grapoila fűszerpaprika magolaj
2 dl tejföl
bors
só
20 dkg penne
*
Elkészítés:
A húst csíkokra vágom, sózom, borsozom. Az felmelegített olajon átsütöm, amíg kifehéredik. Hozzáadom a karikára vágott paprikát és paradicsomot, majd puhára párolom. Ha kell kevés vizet öntök alá, de enged a paprika és a paradicsom is. Amikor puha a hús hozzányomom a paprikakrémet, belecsepegtetem a paprikamag olajat, jól összeforralom, majd következik a tejföl, azzal is forralok rajta egyet. Ha szükséges még fűszerezem. A pennét nem túl puhára főzöm, forrón rászedem a ragut. Nagyon gyors, finom ebéd.