Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
25 dkg gomba
10 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 db tojás
só, bors ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
A mellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk.
Vajon mindkét oldalát megsütjük, és tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
A megtisztított felszeletelt gombát a visszamaradt vajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a lisztel meghintve, a tejjel felengedve sűrűre főzzük.
Langyosra hűtjük, és először a tojások sárgájával, majd a habbá vert fehérjével összekeverjük.
A hússzeletekre simítva sütőben megsütjük.
Krumplipürével és friss salátával tálaljuk.