Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Először a dresszinget készítem el: 4 evőkanál olíva vagy hidegen sajtolt napraforgó olajat, 2 evőkanál mustárt, 2-3 evőkanál citromlevet, 2 evőkanál barna nádcukrot, csipet sót jól kikeverek, krémesre, habosra.
A sárgarépát, retket, uborkát lereszelem (a reszelő kislyukú oldalán), a paprikát, hagymát felkockázom, a paradicsomot felkarikázom.
A salátát csíkokra vágom.
Ezt mind óvatosan a dresszingbe forgatom, a tetejére díszítésül paradicsom karikákat teszek.
Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Levet is ereszt, ami nagyon-nagyon ízes, finom.
Igazi vitaminbomba!
Ha van fekete olajbogyónk, a tetejére szórva még jobb, Apám imádta az olajbogyót.
Ez egy TITKOS családi receptünk, PAPA SALÁTÁNAK nevezzük, mert Apám alkotta, Ő találta ki, nagyon tudott főzni!
Erdélyi születésű, nagyváradi.
Korán meg kellett tanulnia főzni, mivel a szüleit 4 éves korában elveszítette.