Hozzávalók:
Panna cotta:
50 dkg főzőtejszín
1 cs instant zselatin fix ( 20 g-s )
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek cukor
Eperöntet:
30 dkg eper
3 ek. narancslekvár
fél dl sherry
*
Elkészítés:
Panna cotta:
A főzőtejszínt fokozatosan melegítjük keverés közben hozzátesszük a vaníliáscukrot, kristálycukrot, majd a zselatin fixet ( ezeket addig tesszük hozzá, amíg langyos ) és melegítjük amíg el nem olvad ( de nem forraljuk )
Poharakba töltjük, lehűtjük, majd minimum 6 órára a hűtőbe tesszük.
Eperöntet:
A megtisztított epret robotgéppel elkeverjük, majd hozzáadjuk a sherryt, a narancslekvárt és péppé keverjük.
Hűtés után a panna cottás poharat egy pillanatra forró vízbe tesszük és tányérra borítjuk ( így könnyen kifog esni és megtartja a formáját is ), körbeöntjük az eper öntettel és egész eperrel díszítve tálaljuk.