Pangasius ragu tésztán

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

200 g pangasius filé
kevés só
frissen őrölt bors
fél citrom leve
1 kisebb chili
kevés olívaolaj
250 g tagliatelle tészta
100 g mozzarella
1 szál szárzeller
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g csiperke gomba
100 g napon szárított paradicsom
1 dl száraz fehérbor
100 g hámozott paradicsomkonzerv vagy 2 ek sűrített paradicsom
2 dl hús alaplé

*

Elkészítés:

A halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm.
Míg a többi alapanyagot előkészítem, a hűtőbe teszem.
A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom.
A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, majd felaprózom.
A szárzellert kisebb szeletekre vágom, az apró gombákat kettévágom.
Kisebb fazékban vizet forralok.
A bepácolt halfiléket kevés olívaolajon, amibe félbevágott chilipaprikát is teszek, mindkét oldalán 3–3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Ne süssük túl, mert gumiszerűvé válik !
Akkor jó, ha sütés közben ujjunkkal megnyomva ruganyos.
Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a szárzellert felteszem dinsztelni.
Kis idő után hozzáadom a napon szárított paradicsomot, és felöntöm kevés borral.
A hámozott paradicsom is hozzákerül szétnyomva, vagy sűrített paradicsomot adok hozzá, végül hozzáteszem a gombát is.
Megsózom, megborsozom, és felöntöm 1 pohár alaplével.
Addig főzöm, míg a ragu besűrűsödik.
A közben felforrt sós vízben megfőzöm a tésztát.
Többféle módon tálalható.
A raguhoz hozzáadható a főtt tészta közvetlenül a serpenyőbe, ahol összeforgatható a raguval.
Tálalható úgy is, hogy a tésztára halmozzuk a ragut, mozzarellát tépkedünk rá, majd petrezselyem zölddel szórjuk meg, és a sült halszelettel a tetején tesszük asztalra.
A halszeleteket rá is tépkedhetjük a tésztás ragura.

Pangasius ragu tésztán