Pangacius filé bundában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Pangacius filé bundában

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg halfilé
1,5 dl sör
10 dkg finomliszt
1 db tojás

bors
olaj a asütéshez

*

Elkészítés:

A kiengedett halszeleteket leöblítem, és kb. három ujjnyi csíkokra vágom. A tojásból, lisztből, sóból, borsból és sörből egy sűrű palacsintamasszát keverek. Pár percig pihentetem, hogy a liszt egy kicsit megduzzadjon a folyadékban. Közben egy serpenyőben olajat melegítek, s mikor már jó a hőfoka, akkor a haldarabokat megforgatom a palacsinta masszába, kicsit lecsöpögtetem és az olajba teszem. A halnak nem kell sok sütési idő, érdemes rá odafigyelni, mert nem jó, ha kiszárítjuk. Ha mindkét oldala szépen megsül, egy papírtörlős tányérra teszem, hogy a felesleges olajat a papírtörlő felszívhassa.
Rizzsel, krumplival, zöldsalátával egyaránt lehet kínálni.

Pangacius filé bundában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Pangacius filé bundában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!